Warszawa, ul. Wilcza 26, Śródmieście
Jagodzianka idealnie krągła, maślana i ciężka od wysypujących się ze środka świeżych jagód. Jest w dwóch wariantach, z lukrem lub bez, ale zawsze z obfitą piętrzącą się na wierzchu wybitnie maślaną kruszonką. Barokowe jagodzianki z tej cukierni zachwyciły mnie jak i całe jury podczas degustacji warszawskich jagodzianek w 2023 roku. Naszych obrad i szczegółów „ślepego testu” (nie znaliśmy adresów próbowanych jagodzianek) możecie posłuchać tutaj – w moim deserowym podcaście „Z pełnymi ustami”. Jagodziankom z Ciastka z dziurką jednogłośnie przyznaliśmy tytuł najlepszej jagodzianki Warszawy 2023 roku!
Warszawa: Stolica prześciga się w obfitości. Coraz więcej masła w cieście, coraz więcej kruszonki, coraz więcej jagód! Jagodzianki warszawskie idą w stronę baroku.