Zakopane, ul. Strażyska
Ta mikropiekarenka działa tylko na zamówienie, chociaż czasem można załapać się na „wolne chleby” i wtedy zaczyna się wyścig kto pierwszy. Piekarnie prowadzi Ania Kuśmierska, która oprócz chlebów piecze genialne ciasta drożdżowe, a w wolnej chwili robi równie udane pasztety i pierogi. Jagodzianki Ani nie powstają na potrzeby mediów społecznościowych, by tylko ładnie wyglądać. To są ciężkie maślane drożdżówki wypchane borówkami, obsypane kruszonką i ubrudzone od spodu sokiem z borówek. Pachną masłem, są przyjemnie wilgotne. Długo zachowują świeżość. Są ideałem, który ma wyważoną słodycz, do tego kwasowość, maślaność i dobro borówek. Borówki nie są traktowane cukrem ani mąką, dzięki temu mamy owoce a nie często spotykany dżem borówkowy. To jest jagodzianka (borówczanka), która jest do bólu domowa, przaśna, swojska, nostalgiczna.