Poznań, ul. Zakręt 18, Grunwald
Specjaliści w zakresie kraftowego pieczywa na zakwasie znają się także na słodkich wypiekach. Na dodatek również w wersji roślinnej! Krucha, szeleszcząca pod zębami kruszonka i kwaskowe wnętrze otulone ciastem. Kolejna poznańska jagodzianka z kategorii sycących i konkretnych. Przypadnie do gustu smakoszom, którzy prócz jagód szukają w jagodziance przede wszystkim dużej ilości chrupiącej kruszonki. W ofercie także jagodzianki klasyczne, nie wegańskie.
Z okazji Dnia Jagodzianki 2 lipca w menu NBC także extra jagodzianki z kremem waniliowym, lemon curdem i kruszonką, oraz ptysie z kremem z białej czekolady i jagodami.
Poznań: Stolica Wielkopolski do jagodzianek podchodzi metodycznie podobnie jak do świętomarcińskich rogali. Jagodzianki wypieka się tu klasycznie co wcale nie wyklucza wysokiej jakości i fantazji.