Warszawa, ul. Solec 85, Powiśle
Drugie miejsce w zeszłorocznym plebiscycie na najlepszą jagodziankę w Warszawie 2023 roku – wybraną w moim słodkim podcaście Z pełnymi ustami. Baja parę lat temu zapoczątkowała stołeczny trend na roślinne ale niezwykle hedonistyczne wypieki i trzyma się obranego kursu na maksymalną przyjemność. Puszyste obłoczne ciasto, złota kruszonka, wielość jagód skryta pod cukrem pudrem lub pod grubą warstwą lukru tworzącą na jagodziankach smakowitą skorupkę. A w trakcie sezonu na jagody w menu Bai jeszcze więcej przyjemności. Z okazji Dnia Jagodzianki pojawią się obsypane dużą ilością jagód serówki oraz kremowe lody z maszynki ze świeżymi jagodami i migdałową bezglutenową kruszonką.
Warszawa: Stolica prześciga się w obfitości. Coraz więcej masła w cieście, coraz więcej kruszonki, coraz więcej jagód! Jagodzianki warszawskie idą w stronę baroku.