Zakopane, ul. Krupówki 25a
Maleńka cukiernia otwarta w 1956 roku. Ukryta w bramie na Krupówkach. W środku nie zmieniło się nic od lat. Dalej są najlepsze i najbardziej puchate Napoleony, genialne różane lody z ucieraną na miejscu konfiturą różaną z płatków. Dalej pakują w papier przepasany sznureczkiem. Czas się zatrzymał. Podwórko konkurowało z kultowym niegdyś Coctail Barem Spółdzielni Mleczarskiej i to konkurowanie wygrywało w cuglach.
Jagodzianki w Podwórku sprzedawane są na wagę. Porządnie wyrośnięte pyszne babcine ciasto z lśniącymi paciorkami owoców. Ich kwasowość równoważą grube kryształki cukru, które zastępują kruszonkę. Sposób zawijania też różni się od standardowego, bo tutejsze jagodzianki zawija się niemal jak francuskie croissanty. Na drugi dzień jagodzianki nie są już tak puszyste i mięciutkie, ale za to nabierają charakteru i wytrawności.