Ciacho Bakery

Warszawa, al. Niepodległosci 80, Mokotów

Nowy gracz w jagodowej stawce, a już mu kibicują w bliższym i dalszym sąsiedztwie. Ciacho to nowe miejsce na Mokotowie, chociaż pod adresem o długiej gastronomicznej historii. Wcześniej była tu restauracja. Piekarnia przycupnęła na skraju mokotowskiego ogródka jordanowskiego, co oznacza jedno: nie wśród jej klientów małych amatorów wypieków.

Z okazji Dnia Jagodzianki ich opiekunów na pewno ucieszy promocja. Będzie to zestaw: jagodzianka z kawą, przelewem Etiopia od Braci Ziółkowskich, wyjątkowym, bo z jagodową nutą.

Jagodzianki z Ciacha starczą dla całej rodziny – to poważna propozycja na Dzień Jagodzianki i cały jagodowy sezon. Klasyczny wrzecionowaty kształt i proporcja ciasta wpadną w oko wielbicielom klasyki, do tego słuszna proporcja ciasta do jagód, i lekko cytrusowy orzeżwiający posmak, który jagodzianka zawdzięcza subtelnemu dodatkowi werbeny.

ciacho bakery jagodzianki mokotów
ciacho bakery jagodzianki mokotów
ciacho bakery jagodzianki mokotów
ciacho bakery jagodzianki
ciacho bakery jagodzianki mokotów
ciacho bakery jagodzianki mokotów

Warszawa: Stolica prześciga się w obfitości. Coraz więcej masła w cieście, coraz więcej kruszonki, coraz więcej jagód! Jagodzianki warszawskie idą w stronę baroku.