Blacha

Warszawa, ul. Kasprowicza 48 (wejście od Barcickiej), Stare Bielany

Malutka cukiernia na Bielanach, tuż przy metrze Stare Bielany, czynna od czwartku do niedzieli. Prowadzi ją Aleksandra Borecka – Pytel, z mężem Filipem i całym zespołem, z dużą fantazją i sercem wkładanym w wypieki. Słynie z bajecznych tortów na zamówienie, ale i jagodzianek o cieście wyjątkowo dorodnym i hojnie oblepionym kruszonką. Kruszonka pokrywa tytułową blachę, nie tylko jagodzianki, amatorzy tych maślanych chrupiących przyjemności mogą więc poprosić o dodatkową jej porcję na wynos. W ofercie także jagodzianki z ricottą lub z kwaśną śmietaną i zestem z cytryny.

blacha pracownia wypiekow warszawa
blacha jagodzianki bielany warszawa

Warszawa: Stolica prześciga się w obfitości. Coraz więcej masła w cieście, coraz więcej kruszonki, coraz więcej jagód! Jagodzianki warszawskie idą w stronę baroku.