Poznań, ul. Garbary 46
Nazwa, której nie sposób zapomnieć, intrygująca i wpadająca w ucho. Adekwatna do miejsca, które jest wystawioną na spojrzenia gości pracownią cukierniczą z całą tajemniczą alchemią na wyciągnięcie ręki. Od wejścia można dostać małego amoku – tyle tu spiętrzenia dobra i kuszących słodkości. Skupmy się jednak na jagodziankach. Na oko dorodnych, apetycznie krągłych, by nie rzec – rubasznych. Środek okazuje się być bardzo słodki, soczysty i wciągający. To są jagodzianki, które można jeść na antenie Radia Poznań (sprawdzone info).
Z okazji Dnia Jagodzianki 2 lipca spodziewajcie się prawdziwego jagodowego bankietu!
W menu:
Poznań: Stolica Wielkopolski do jagodzianek podchodzi metodycznie podobnie jak do świętomarcińskich rogali. Jagodzianki wypieka się tu klasycznie co wcale nie wyklucza wysokiej jakości i fantazji.