Dobra 26, Powiśle
Już na pierwszy rzut oka widać, że tutejsze jagodzianki wychodzą spod ręki Dominiki Matysiak – temperamentnej entuzjastki, duszy niepokornej i pełnej fantazji, cukierniczki i właścicielki malutkiej i bardzo kolorowej kawiarenki na warszawskim Powiślu. Spodziewajcie się 4 wcieleń obfitości ciężkich od stu gramów jagód i kaskad osypującej się chrupiącej kruszonki. W menu bowiem klasyczna jagodzianka z kruszonką i lukrem, ale też otwarta jagodzianka z kwaśną śmietaną, jagodzianka waniliowa i wegańska – także z dużą ilością kruszonki i cukrem pudrem. W planach na Dzień Jagodzianki: drożdżowy rolls jagodowy z kremowym serkiem, ptyś jagodowiec z białą czekoladą i inne jagodowe specjały.
Warszawa: Stolica prześciga się w obfitości. Coraz więcej masła w cieście, coraz więcej kruszonki, coraz więcej jagód! Jagodzianki warszawskie idą w stronę baroku.