Wrocław, ul. Jedności Narodowej 230a
Osiedlowa piekarnia w okolicy Mostów Warszawskich, która od początku swojej działalności stawiała na okrągłe bułeczki drożdżowe z widocznych nadzieniem, bazując na sezonowych owocach. Nic więc dziwnego, że są też dobrzy w jagodzianki! Na pierwszy rzut oka wydają się płaskie, za to w przekroju jagody wypełniają praktycznie całą powierzchnię, lśniąc na fioletowo między dwoma, cienkimi częściami ciasta. Idealne proporcje, rzemieślniczy charakter, wysokiej jakości składniki – wszystkie te cechy potwierdzą się na Waszych podniebieniach. I co też ważne, świetnie znoszą podróż, nadal zachwycają na kolejny dzień, zachowując świeżość. PS Warto przedzwonić dzień wcześniej z prośbą o odłożenie x jagodzianek, by nie pluć sobie w brodę, jeśli już po południu ich zabraknie!
Wrocław: Z reguły pierwsze w Polsce jagodzianki są właśnie we Wrocławiu i pojawiają się tu jak z zegarkiem w ręku. Spodziewajcie się ich 20 czerwca.