Warszawa, ul. Narwik 16/LU01, Bemowo
Bemowo – chociaż może nie jest pierwszą dzielnicą, która kojarzy się z wybujałą sceną cukiernictwa – może się pochwalić wyjątkowym miejscem słodkich rozkoszy.
Słodka, mała cukiernia o francusko brzmiącej nazwie namawia do grzechu, no dobra, małego („petit péché” to po francusku „mały grzech”). Cukiernia wypieka idealnie krągłe, niezwykle apetyczne, tradycyjne jagodzianki, które uruchamiają najsłodsze wspomnienia z dzieciństwa. Miękką i kusząco pulchną drożdżówkę wypełnia idealna ilość jagód w bardzo przyzwoitej, by nie rzec niskiej jak na stołeczne standardy, cenie 12 złotych. Musicie jej spróbować!
2 lipca, specjalnie z okazji Dnia Jagodzianki, w ofercie będzie również jagodowa tarta z kremem śmietankowy i równie jagodowe ptysie i serniki.
Warszawa: Stolica prześciga się w obfitości. Coraz więcej masła w cieście, coraz więcej kruszonki, coraz więcej jagód! Jagodzianki warszawskie idą w stronę baroku.