Warszawa, ul. Jana Olbrachta 126, Bemowo
Cukiernia Justyny Dziuby staż ma dosyć krótki, bo działa od 2021 roku, ale w ofercie już same szlagiery, jakby istniała od wielu, wielu lat. Po przejściu przez jej próg poczujecie kuszący zapach wypieków. Tutejszą jagodziankę chce się zjeść natychmiast – bez zastanowienia i dzielenia się z kimkolwiek. Przykuła naszą uwagę idealnie zachowanym balansem smaków pomiędzy kwaskowatymi jagodami, lekkim puszystym ciastem i słodką kruszonką. Jak dowiedzieliśmy się od właścicielki cukierni – tutejsze jagodzianki powstają z ciasta na zakwasie.
2 lipca z okazji Dnia Jagodzianki w menu znajdą się dodatkowo croissanty z musem jagodowym i sernik drożdżowy z jagodami. Przez cały jagodowy sezon obowiązuje jagodziankowa promocja: 1 szt. 19 zł, od 2 do 4 szt, – 18 zł, a przy zakupie 5 szt. 6 jagodzianka gratis!
Warszawa: Stolica prześciga się w obfitości. Coraz więcej masła w cieście, coraz więcej kruszonki, coraz więcej jagód! Jagodzianki warszawskie idą w stronę baroku.