Kraków, ul. Józefińska 33
Tegoroczny jagodziankowy debiutant. I od razu mamy prawdziwe narodziny gwiazdy! Cienkie, ale dopracowane ciasto, które otula spektakularną porcję soczystych jagód i klasyczna kruszonka w wersji nie za dużo, nie za mało, dają razem 300 gramów cukierniczej radości! Jakby to powiedziały wszystkie ciotki na weselu – TAKIE NIE ZA SŁODKIE – wyszły im te jagodzianki. Ale nie dałyby rady powstrzymać się przed kolejną porcją! Z kolei dla jagodziankowych liberałów jest też wersja otwarta – z kwaśną śmietaną.
Kraków: Klasyczne, wrzecionowate, czerpiące z tradycyjnych wzorców. Kraków nie eksperymentuje i stawia na sprawdzone przepisy, które stara się szlifować do perfekcji. Na naszej liście polecanych cukierni znalazły się jednak miejsca z równie mistrzowsko dopracowaną wegańską wersją jagodzianek.