Katowice, ul. Sokolska 72
Gdy szef kuchni bierze się na poważnie za wypieki, to powstają takie dzieła jak kultowe foccacie, chleby z jalapeno czy z konfitowanym czosnkiem. Marcin Czubak z Kolektyw Studio chętnie piecze też sezonowe słodkości. Jego jagodzianki wyróżnia idealny balans drożdżowego ciasta i owoców. Kruszonka jest ozdobą, a hojnie rozlewany lukier jagodowy nie pozostawia wątpliwości – to ma być guilty pleasure.
![kolektyw2 Kolektyw studio_Katowice_jagodzianki](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2024/06/kolektyw2.jpg)
![kolektyw Kolektyw studio_Katowice_jagodzianki](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2024/06/kolektyw.jpg)
Katowice: Pachną już z daleka – domową kruszonką i ciastem ciężkim od masła. Tradycyjne wypieki z Katowic przyciągają do siebie całą Polskę.