Warszawa, ul. Batorego 56, Legionowo
Kto powiedział, że jagodzianki to impreza zarezerwowana tylko dla centrum miasta? Mieszkańcy Legionowa mają swoją ukochaną piekarnię z rzemieślniczym chlebem na zakwasie. Powstała parę lat temu i wzięła się z pasji do domowych wypieków połączonej z doświadczeniem pracy w gastronomii. Tutejsze jagodzianki są równie dopieszczone co słynne na okolice wypieki – staranne i jakościowe, obfite w jagody i pachnące maślaną kruszonką. Z okazji Dnia Jagodzianki w menu spodziewajcie się więcej jagodowych przyjemności: jagodowych eklerów, tartaletek, cruffinów, lodów lub mrożonych jogurtów z jagodami.
![ptysie jagodowe_Wytwórnia Chleba Rzemieślniczego ptysie jagodowe_Wytwórnia Chleba Rzemieślniczego](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2023/07/ptysie-jagodowe_Wytwornia-Chleba-Rzemieslniczego.jpg)
![Wytwórnia Chleba Rzemieślniczego_ptysie z jagodami jagodzianki_Wytwórnia Chleba Rzemieślniczego](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2023/07/Wytwornia-Chleba-Rzemieslniczego_ptysie-z-jagodami.jpg)
![jagodzianki_Wytwórnia Chleba Rzemieślniczego jagodzianki_Wytwórnia Chleba Rzemieślniczego](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2023/07/jagodzianki_Wytwornia-Chleba-Rzemieslniczego.jpg)
![Wytwórnia Chleba Rzemieślniczego Wytwórnia Chleba Rzemieślniczego](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2023/07/Wytwornia-Chleba-Rzemieslniczego.jpg)
Warszawa: Stolica prześciga się w obfitości. Coraz więcej masła w cieście, coraz więcej kruszonki, coraz więcej jagód! Jagodzianki warszawskie idą w stronę baroku.