Poznań, ul. Słowackiego 27, Jeżyce
Od Wypieku się wszystko zaczęło. Dosłownie i w przenośni! Prowodyr sezonu na jagodzianki w Poznaniu, lider poznańskich jagodowych plebiscytów, rankingów i tego zestawienia również. Czego się po nim spodziewać? Ultra cienkiego mocno przypieczonego ciasta skrywającego wielką obfitość jagodowego nadzienia. Ubierzcie się porządnie i przygotujcie, bo szykuje się naprawdę mokra robota na Jeżycach. Może trysnąć!
![Wypiek_jagodzianki_jeżyce_poznań Wypiek_jagodzianki_jeżyce_poznań](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2024/06/Wypiek_jagodzianki_jezyce_poznan-768x1024.jpg)
![Wypiek_jagodzianki_jeżyce Wypiek_jagodzianki_jeżyce_poznań](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2024/06/Wypiek_jagodzianki_jezyce-768x1024.jpg)
![Wypiek_jagodzianki_jpoznan_eżyce Wypiek_jagodzianki_jeżyce_poznań](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2024/06/Wypiek_jagodzianki_jpoznan_ezyce-768x1024.jpg)
![Wypiek_kawiarnia_poznan_jeżyce Wypiek_jagodzianki_jeżyce_poznań](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2024/06/Wypiek_kawiarnia_poznan_jezyce-768x1024.jpg)
![Wypiek_jezyce_jagody Wypiek_jagodzianki_jeżyce_poznań](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2024/06/Wypiek_jezyce_jagody-768x1024.jpg)
Poznań: Stolica Wielkopolski do jagodzianek podchodzi metodycznie podobnie jak do świętomarcińskich rogali. Jagodzianki wypieka się tu klasycznie co wcale nie wyklucza wysokiej jakości i fantazji.