Poznań, ul. Małeckiego 36, Łazarz
Pachnąca masłem kruszonka, morze dorodnych jagód i wyborne ciasto trzymające całość w ryzach. Dostępne często w wersji zarówno tradycyjnej, jak i wegańskiej.
W menu znajdziecie parę wariantów jagodowych przyjemności, bo także otwartą jagodziankę na cieście brioszkowym z kwaśną śmietaną i kruszonką, a także brioszkę z musem jagodowo-jogurtowym.
Z okazji 2 lipca Dnia Jagodzianki pojawią się także rurki z kremem jagodowym i jagodami.
![Masz Babo Placek_jagodzianki Masz Babo Placek_jagodzianki](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2024/06/Masz-Babo-Placek_jagodzianki-scaled.jpg)
![masz babo placek poznań Masz Babo Placek_jagodzianki](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2024/06/masz-babo-placek-poznan.jpg)
![Masz Babo Placek_jagodzianki_poznań Masz Babo Placek_jagodzianki](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2024/06/Masz-Babo-Placek_jagodzianki_poznan-scaled.jpg)
![poznań masz babo placek Masz Babo Placek_jagodzianki](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2024/06/poznan-masz-babo-placek-scaled.jpg)
Poznań: Stolica Wielkopolski do jagodzianek podchodzi metodycznie podobnie jak do świętomarcińskich rogali. Jagodzianki wypieka się tu klasycznie co wcale nie wyklucza wysokiej jakości i fantazji.