Warszawa, ul. Pełczyńskiego 3, Bemowo
Jagodzianki słynące z efektu płynącego po łokciach jagodowego soku. Są wypchane świeżymi jagodami, które miło strzelają pod zębem. Uwagę zwraca ich mała wariacja smakowa. W soboty piekarnia wypieka jagodzianki z lukrem cytrynowym i dodatkiem listków świeżej werbeny cytrynowej. W takim jagodowym orzeźwieniu można się zatracić!
Chlebotwórcy będą świętować 2 lipca i w dzień Jagodzianki zapraszają na danish na cieście półfrancuskim z kremem mascarpone, konfiturą z czarnej porzeczki i świeżymi jagodami.
![chlebotwórcy_jagodzianki-810x1080 Chlebotwórcy, jagodzianki](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2023/07/chlebotworcy_jagodzianki-810x1080-1.jpeg)
![chlebotwórcy_jagodzianki-z-piekarni-chlebotwórcy-bemowo-810x1080 Chlebotwórcy, jagodzianki](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2023/06/chlebotworcy_jagodzianki-z-piekarni-chlebotworcy-bemowo-810x1080-1.jpeg)
Warszawa: Stolica prześciga się w obfitości. Coraz więcej masła w cieście, coraz więcej kruszonki, coraz więcej jagód! Jagodzianki warszawskie idą w stronę baroku.