Chlebotwórcy

Warszawa, ul. Pełczyńskiego 3, Bemowo

Jagodzianki słynące z efektu płynącego po łokciach jagodowego soku. Są wypchane świeżymi jagodami, które miło strzelają pod zębem. Uwagę zwraca ich mała wariacja smakowa. W soboty piekarnia wypieka jagodzianki z lukrem cytrynowym i dodatkiem listków świeżej werbeny cytrynowej. W takim jagodowym orzeźwieniu można się zatracić!

Chlebotwórcy będą świętować 2 lipca i w dzień Jagodzianki zapraszają na danish na cieście półfrancuskim z kremem mascarpone, konfiturą z czarnej porzeczki i świeżymi jagodami.

Chlebotwórcy, jagodzianki
Chlebotwórcy, jagodzianki

Warszawa: Stolica prześciga się w obfitości. Coraz więcej masła w cieście, coraz więcej kruszonki, coraz więcej jagód! Jagodzianki warszawskie idą w stronę baroku.