Warszawa, ul. Walcownicza 5, Falenica
Kozak od lat okupuje wysokie miejsca w różnych rankingach stołecznych pączków, bo i tradycję ma długą. Rodzinna cukiernia została otwarta w 1978 r. Jagodzianki Kozaka mają klasyczny wrzecionowaty kształt i są w trzech wariantach: z lukrem, drobną kruszonką lub obsypane grubym cukrem. Ciasto pachnie masłem, kolor ma intensywnie żółty i skrywa w swoich czeluściach nieco jagód. Nie jest ich za dużo ale cieszą oko swoją świeżą krągłością.
![jagodzianki_ministra_kolarstwa jagodzianki_Andrzej Kozak](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2023/07/jagodzianki_ministra_kolarstwa.jpg)
![jagodzianki_Kozak jagodzianki_Andrzej Kozak](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2023/07/jagodzianki_Kozak.jpg)
![Andrzej Kozak_cukiernia jagodzianki_Andrzej Kozak](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2023/07/Andrzej-Kozak_cukiernia.jpg)
![jagodzianki_Andrzej Kozak jagodzianki_Andrzej Kozak](https://dzienjagodzianki.pl/wp-content/uploads/2023/07/jagodzianki_Andrzej-Kozak.jpg)
Warszawa: Stolica prześciga się w obfitości. Coraz więcej masła w cieście, coraz więcej kruszonki, coraz więcej jagód! Jagodzianki warszawskie idą w stronę baroku.
Poleca: Basia Starecka Nakarmiona