Tadam

Warszawa, ul. Jagielońska 14, Praga

Malutka rodzinna manufaktura specjalizuje się w jagodziankach niezwykle finezyjnych. Delikatne maślane ciasto z dodatkiem wanilii, chrupiąca kruszonka z cytrynowym lukrem oraz jagody z dodatkiem skórki z cytryny lub pieprzem timut. Przyjrzyjcie się im uważnie, bo to wyraźne zwiastuny jagodziankowej przyszłości, wyrafinowane wypieki wytyczające kolejny kierunek jagodowej rewolucji.

W tym roku Tadam szykuje dla nas coś specjalnego – jagodowy POP-UP! W lokalu po jednym z najstarszych sklepów mięsnych na Pradze „Frykando” przy Szanajcy 11 będzie można zjeść tyle jagodzianek ile się zechce! Sprawdzajcie profile społecznościowe Tadam (link poniżej pod ikonką) po więcej szczegółów! na Żolborzu działa też od niedawna nowe miejsce pod szyldem Tadam –  przy Krechowieckiej 5 zjecie m.in. lody z jagodową polewą!

Tadam jagodzianki
Tadam jagodzianki

Warszawa: Stolica prześciga się w obfitości. Coraz więcej masła w cieście, coraz więcej kruszonki, coraz więcej jagód! Jagodzianki warszawskie idą w stronę baroku.