Warszawa, ul. Szanajcy 11, Praga
Malutka rodzinna manufaktura specjalizuje się w jagodziankach niezwykle finezyjnych. Delikatne maślane ciasto z dodatkiem wanilii, chrupiąca kruszonka z cytrynowym lukrem oraz jagody z dodatkiem skórki z cytryny lub pieprzem timut. Przyjrzyjcie się im uważnie, bo to wyraźne zwiastuny jagodziankowej przyszłości, wyrafinowane wypieki wytyczające kolejny kierunek jagodowej rewolucji.
W tym roku Tadam szykuje coś specjalnego: jagodowy POP-UP! W lokalu po jednym z najstarszych sklepów mięsnych na Pradze „Frykando” przy Szanajcy 11 (okolice Placu Hallera), na gigantycznej przestrzeni 200 m2 co weekend będzie miał miejsce prawdziwy jagodowy bankiet. W lokalu ustawione zostały dwa 4-metrowe wspólne stóły w kolorze jagodowym, przy których każdy będzie mógł wygodnie usiąść i zjeść ciepłą jagodziankę zupełnie jak na weselu. Sprawdzajcie profile społecznościowe Tadam (link poniżej pod ikonką) po więcej szczegółów!
Na Żolborzu działa też od niedawna nowe miejsce pod szyldem Tadam. Przy Krechowieckiej 5 zjecie m.in. lody z jagodową polewą!
Warszawa: Stolica prześciga się w obfitości. Coraz więcej masła w cieście, coraz więcej kruszonki, coraz więcej jagód! Jagodzianki warszawskie idą w stronę baroku.